Качествената риба не трябва да има белези от наранявания

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Качествената риба не трябва да има белези от наранявания, те могат да провокират съмнения за качеството й, става ясно от думите на д-р Силвия Танева – главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните-София-град, цитирана от “Фокус”. Д-р Силвия Танева посочва, че качествената риба се разпознава по очите, които трябва да бъдат ясни и бистри, а люспите не бива да падат лесно при допир= Те трябва да са лъскави и блестящи. По думите на д-р Танева под хрилете на рибата, от долната им страна, трябва да бъде червено.

Желателно е да се следи и количеството лед. Произходът на рибата, мястото за съхранение и и срокът на годност също са важна информация, за която потребителите трябва да следят.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама