Корейският бизнес проучва възможностите за инвестиции в Община Русе

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Кръстопътното местоположение на Русе и летището откриват добра възможност за карго превози на плодове и зеленчуци от Корея. Тази и други възможности за сътрудничество между български и корейски фирми са били повод за визитата на търговското аташе на Република Корея, Полина Златарска, и съветникът по икономическите въпроси в посолството на Република Корея, Хан Мин Йонг, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Зам.-кмета по европейско развитие на пристанищния град, д-р Страхил Карапчански, е запознал гостите с по-значимите проекти, които Общината изпълнява, пряко свързани с икономическото развитие на града. Той е представил подробно проекта за интегрирания градски транспорт на Русе, благодарение на който се изграждат връзки за свързване на централната градска част на града с няколко от големите квартали. Изгражда се също новата електронна система за таксуване на пътниците, ще се въведе и GPS-система.

Гостите са проявили интерес към Индустриалния парк и летището в Щръклево, чиято собственост се очаква скоро да бъде прехвърлена на Община Русе.

Зам.-кметът Карапчански е представил и трансграничния проект, изпълняван съвместно от Русе и Гюргево, чрез който в Русе се реконструира булевард „Тутракан“, важен инфраструктурен обект. Представени са били и основните чуждестранни инвеститори в Русе, възможностите които Русенският университет дава на потенциалните инвеститори за обучение на млади специалисти.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА