Глобализацията – предизвикателство за производителите на опаковки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Разработката на опаковки, които осигуряват изнасяните продукти да пристигат при оптимални условия, е предизвикателство за производителите, тъй като месната индустрия се глобализира все повече, съобщава globalmeatnews.com.

Според Алън Дейви, директор по иновации в Linpac Packaging  ключово предизвикателство за индустрията за месо и птиче е фактът, че продукцията пътува между производителя, преработвателя, търговеца и потребителя.

Прогнозите са, че в Европа секторът, занимаващ се с богати на протеини храни, ще нарасне със 7% между 2008 и 2016 г. Затова производителите на опаковки работят усърдно върху преодоляване на проблеми, свързани с  увреждане и разваляне на храна, които са основните поводи за притеснения на производителите, преработвателите и супермаркетите.

Животът на продукта на лавицата в магазина зависи от няколко фактора – първоначалното ниво на бактерии върху месото, температурата, времето и атмосферата. Дейви посочва, че с увеличаването на потребителското търсене в световен мащаб на прясно нарязано и охладено месо се увеличава и натискът върху производителите на опаковки да разработят такива продукти, които удължават срока на годност на стоката в магазина и запазват месото по-свежо за по-дълго.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА