Катар инвестира 80 млн. лева в Селскостопанска академия

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Делегация, водена от председателя на Селскостопанска академия проф. Петър Славейков, заминава на 25 май т. г. на работно посещение в Катар. Визитата е по покана на Марк Кук, главен мениджър на катарския фонд „Хасан фуудс”. В емиратството двете страни ще обсъдят  последни подробности по подписване на меморандум за сътрудничество в областта на животновъдството.

Договореният миналата година проект между България и Катар беше замразен поради липса на средства в Селскостопанска академия. Преди четири месеца ръководството на научната институция се свърза с катарски фонд „Хасан Фуудс”. Постигна се съгласие с финансовата помощ на арабската държава в звената на Академията да се създадат научно –производствени овцекомплекси. Българските учени разработиха бизнес-план, който Фонда одобри. Предвидено е през следващите три години Катар да инвестира у нас 80 млн. лева. За целта ще бъдат създадени няколко депа, в които ще се отглеждат агнета за износ. Те ще бъдат позиционирани в Института по животновъдни науки – Костинброд, в Земеделския институт в Стара Загора, в Института по планинско животновъдство – Троян и в Опитната станция по земеделие в Търговище.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА