5000 ловци излизат на митинг пред парламента

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Над 5000 ловци се очаква да излязат на митинг пред парламента от 11.30 ч. днес. Причината е, че ловците искат изцяло нов закон за лова и опазването на дивеча.

Сегашните промени на закона не са достатъчни, за да се спре с порочните практики на частните ловни стопанства, оплакаха се ловците.

„Ще излезем пред парламента с шоу програма и музика, но без ловни атрибути”, уточни председателят на Съюз на ловците и риболовците в България Иван Петков.

„Този наш митинг разбуни духовете в държавата и обществото. Той е израз на една гражданска позиция срещу улова на жив дивеч с капани, вкарването му в оградени площи и впоследствие неговото безкомпромисно и брутално избиване. Около 30 минути ще продължи митингът, хората искат да си кажат какво мислят. По всяка вероятно ще има и нещо по-атрактивно”, добави Петков.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА