50 тона развалени месни продукти залови полицията в Испания. Изделията от месо са били разпространени в училища, хотели и ресторанти. Не се знае дали е консумирано от тях или все още не са били влезли в употреба, когато е разкрита негодността им. До момента няма данни за оплакали се хора след прием на продукти от фирмата.
След изследване на част от колбасите е установено, че някои от тях са с изтекъл срок от поне 3 години, пише foodnavigator.com.
Освен старо месо, компанията е обвинена за фалшификация на оригиналните етикети. Според следователите, месните продукти се размразявали в топла вода, след което им е инжектирана свинска кръв, за да увеличи теглото им.
Често поръчаното месо било връщано, поради странния мирис или цвят, от фирмата обаче преработвали отново продукта и го пращали на следващия клиент. По случая са обвинени и арестувани трима души – собственика на компанията и двамата му мениджъри.