3548 говедовъди получиха над 4 млн. лв. субсидии

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Общо 3548 стопани получиха средства по Схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета (НДК). Помощта се определя въз основа на броя на животните, които реално се отглеждат в стопанството и са заявени за подпомагане. Основни изисквания са фермерите да не притежават индивидуална млечна квота най-малко до 30 ноември на  годината на кандидатстване и да  отглеждат поне 5 или повече крави или юници, които са регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти (СИЖРЖО) на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

През октомви Държавен фонд „Земеделие” изплати субсидии от над 63 млн. лева на животновъдите. Това бе първият транш от предвидените за годината общо 140 млн. лева за сектора. Предстои изплащането на 40 млн. лв. по схемите за млечно говедовъдство и овцевъдство, финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). В началото на 2013 г. ще започне и вторият транш на директните плащания за животновъдите.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА