3000 бика в област Валенсия са заклани заради отмяна на коридите

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Земеделските стопани на област Валенсия излязоха по улиците на областния град днес, за да поискат помощ при липсата на доходи, за отмяна на бикоборството заради COVID-19. В тази ситуация вече се е наложило клането на 3000 говеда, поради невъзможност на техните стопани да ги отглеждат и задържат.

Според президента на асоциацията на животновъдите Даниел Мачанкос, фермерите преживяват “няколко катастрофални месеца” с отмяната на коридите и опасенията, че това, което ги очаква може да бъде “по-лошо”.

Мачанкос заяви, че животновъдните ферми са “принудени да заколят животните си”, които при други обстоятелства биха имали 15 до 20 години живот, поради липсата на редовен доход.

„Ние разбираме, че не е възможно да се работи поради санитарно аварийно положение, но ако животното има производствени разходи, администрацията трябва да предложи помощ“, смята той и подчерта, че Общността има 130 животновъдни ферми, от които около 600 живеят семейства”, които са били принудени да заколят тези 3000 говеда.

Присъстващите на протеста осъдиха “дискриминацията” на автономното правителство спрямо тази животновъдна група при разпределението на помощта за селскостопанския сектор “за   животински фундаментализъм”, което противоречи на подкрепата на провинциалния съвет на Валенсия.

Снимка launio.org

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА