2000 евро за старт на селски бизнес

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

До 2000 евро могат да получат онези, които имат добър бизнесплан за стартиране на бизнес на село. Средствата се осигуряват от Брюксел по новата Програма за развитие на селските райони, която трябва да започне да работи най-късно следващата година. „Целта е чрез различни стимули да върнем младите хора в селата“, обясни в интервю за вестник Стандарт земеделският министър проф. Димитър Греков. Помощта за бизнесмените, които искат да работят в малките населени места, ще се дава на принципа на субсидиите за млади фермери. Те ще трябва да представят бизнес план и ще се ангажират да постигнат определени резултати. Освен това ще бъдат длъжни да продължат дейността си в съответните райони поне в рамките на три до пет години. Важно е да се осигурят и удобства в селата, които да са същите като тези в градовете – инфраструктура, възможности за спорт и културни развлечения, казва още министърът.

Министърът  сподели,  че в началото на тази седмица трябва да излезе наредбата, по  която ще се осъществява приемът на документи за подпомагането  на единица площ за тази година.Забавихме се заради  някои подробности, които трябва да уточним по отношение на пасищата и ливадите.  Новите правила ще са такива, че да предоставят тези площи на хората, които  наистина гледат животни, а не такива, които просто получават субсидии“, обясни той.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА