1887 стопани получиха над 2.8 млн. лв по de minimis

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Държавен фонд „Земеделие“ изплати пет дни по-рано от заложения в Указанията срок още над 2.8 млн. лв. (2 831 077 лв.) на 1 887 кандидати по помощта de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя. Над 1400 от кандидатите, получили средствата са картофопроизводители. Периодът, в който фермерите имаха възможност да кандидатстват по схемата, продължи от 19 август до 2 септември 2020 г.

Държавен фонд „Земеделие“ започна изплащането на помощта от 16 септември, като преведе над 9.8 млн. лв. на 7 252 земеделски стопани. До момента по схемата са изплатени над 12.6 млн. лв. Още над 1 200 производители ще получат плащане по помощта, след извършване на необходимите административни проверки.УС на ДФЗ утвърди 19 363 000 млн. лв. по помощта. Финансовата подкрепа има за цел да помогне на стопаните за покриване на загуби заради сушата и като облекчение заради пандемията от коронавирус (COVID-19).

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА