1000 лева глоба за нехуманно отношение към кокошки в Смядово

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

С 1000 лева е глобена фирма заради нехуманно отношение към кокошки-носачки, които са били отглеждани в Смядово. При проверка от Агенцията по безопасност на храните е установено, че в трите халета била измерена темпeратура на въздуха между 10,6 и 14,4 градуса. Това обаче е в разрез с наредба, според която се изискват от 15 до 25 градуса. Разминавания имало и с влажността на въздуха, тъй като от допустимите 60-70%, била замерена 86%, съобщава Дарик.
Санкцията била наложена от БАБХ, но собственикът обжалвал пред Районния съд във Велики Преслав. Магистратите обаче го потвърдили като правилна. Последвало и дело в Административен съд, но и оттам оставят в сила наказанието.
Според магистратите не е спазена наредбата за минималните изисквания за хуманно отношение при отглеждане на кокошки носачки.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА