Жълт и оранжев код за обилен снеговалеж са в сила за 13 области на страната

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Жълт и оранжев код за снеговалежи обяви Националният институт по метеорология и хидрология в 13 области на страната.  Предупреждението от по-висока степен е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. За други седем области в Западна България е издаден жълт код. За Кърджали кодът за сняг и дъжд също е жълт, а за Хасково – само за дъжд.

Утре ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони те ще са предимно от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна. В западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на отделни места в източната половина от страната ще има и условия за поледици. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони – малко по-високи, в София – 1-2°, предаде NovaTV.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни – след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин – южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, а на 2000 метра – около минус 4°.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама