Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Европейският съюз ще ожъне 74 млн.т. царевица

През 2014 г. реколтата от царевица в Европейския съюз ще бъде 74

ГМО увеличават добивите на земеделски култури със средно 21%

Използването на биотехнологии при отглеждането на земеделски култури намалява употребата на химически

Прибирането на царевица в Добричко продължава

Жътвата на царевица в област Добрич все още не е приключила, съобщава

Над 70% от площите с царевица във Варненско са реколтирани

Средният добив на царевица във Варненска област до момента е 679 кг.,

Ниските температури, а не валежите са причина за закъснението с прибирането на...

Закъснението по прибирането на реколтата от слънчоглед и царевица в региона на

Прибирането на ябълки и картофи в Кюстендилско е към края си

Прибирането на реколтата от картофи в област Кюстендил е пред приключване по

Прогнози за производството на соя и царевица в САЩ за 2014/15 г.

Производството на царевица и соя в САЩ през стопанската 2014/15 г. ще

Международни борси: Благоприятни тенденции за царевицата и соята

В началото на седмицата (понеделник, 6 октомври) се запазиха благоприятните петъчни тенденции

Кои фактори движат цената на зърното?

Колебанията в цените на основните зърнени култури, особено в периода от 2006

Кнежа чества царевицата за осми пореден път

Кнежа отбелязва дни на царевицата за осми пореден път тази година, става

Европейската комисия удвои вносните мита за царевица, ръж и сорго

Трайно ниските цени на царевицата на международните пазари станаха предизвикаха Европейската комисия