Лошата година обещава бутиково вино
Добивите са по-ниски с 30%, но качеството на продукта ще е уникален…
Токайска плесен подобрява вкуса на вината
В Института по лозарство и винарство в Плевен може да се види…
Десертните видове грозде заемат 10 пъти по-малко площи
У нас през 2019 г. се очакват да бъдат реколтирани над 466…
Новите лозари предпочитат местните сортове
- Г-н Янев, работите в компания, която има традиции в производството на…
В Русия и Китай пият все по-рядко българско вино
Вносът от Северна Македония нараства 16 пъти само за 12 месеца Наполовина…
През 2018 г. червените винените лозя намаляват с 10%
С 10% по-малко са реколтираните лозя с червени винени сортове през 2018…
Защо лозето трябва да се оре редовно
Есенната оран е основна обработка на почвата за лозовите насаждения. Извършва се…
Дават до 800 хил. евро за инвестиции във винарни, с предимство са...
Разширява се обхватът на дейностите, които са включени по мярка „Инвестиции в…
До 4,5 млн. лв могат да ползват винари за конверсия
От 6 млн. лв на 4,5 млн. лв. се намалява максималният размер…
Плащат до 50% от разходите по новата мярка за събиране на зелено...
Финансовата помощ по новата мярка по Националната лозаро-винарска програма за периода 2019…
6% пазарен дял ще искат за промотиране на вино в трети страни
Кандидатите по мярка „Популяризиране в трети държави“ по Национална програма за подпомагане…
Вино и зехтин се събират в международно изложение
Виното ще бъде във фокуса на събитията от 22 до 24 ноември…