Лозарство и Винарство

Всички публикации от Лозарство и Винарство

Лошата година обещава бутиково вино

Добивите са по-ниски с 30%, но качеството на продукта ще е уникален

Токайска плесен подобрява вкуса на вината

В Института по лозарство и винарство в Плевен може да се види

Десертните видове грозде заемат 10 пъти по-малко площи

У нас през 2019 г. се очакват да бъдат реколтирани над 466

Новите лозари предпочитат местните сортове

- Г-н Янев, работите в компания, която има традиции в производството на

В Русия и Китай пият все по-рядко българско вино

Вносът от Северна Македония нараства 16 пъти само за 12 месеца Наполовина

През 2018 г. червените винените лозя намаляват с 10%

С 10% по-малко са реколтираните лозя с червени винени сортове през 2018

Защо лозето трябва да се оре редовно

Есенната оран е основна обработка на почвата за лозовите насаждения. Извършва се

Дават до 800 хил. евро за инвестиции във винарни, с предимство са...

Разширява се обхватът на дейностите, които са включени по мярка „Инвестиции в

До 4,5 млн. лв могат да ползват винари за конверсия

От 6 млн. лв на 4,5 млн. лв. се намалява максималният размер

Плащат до 50% от разходите по новата мярка за събиране на зелено...

Финансовата помощ по новата мярка по Националната лозаро-винарска програма за периода 2019

6% пазарен дял ще искат за промотиране на вино в трети страни

Кандидатите по мярка „Популяризиране в трети държави“ по Национална програма за подпомагане

Вино и зехтин се събират в международно изложение

Виното ще бъде във фокуса на събитията от 22 до 24 ноември