Заместник-министър Таня Георгиева: Биоземеделието е приоритет за България и за целия ЕС

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Наградата Лауреат Биофактор бе връчена на Дивата ферма

Биологичното земеделие е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз, каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив в рамките на Международното земеделско изложение от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

Министерството на земеделието и храните работи интензивно за подобряване на регулаторната рамка за биоземеделието, посочи тя. Отворени сме за партньорства с научната общност и всички заинтересова ни страни, целите пред нас са предизвикателство, но със съвместни усилия ще постигнем добри резултати, допълни тя.

Заместник-министър Георгиева изтъкна и партньорството между биопроизводителите и държавната администрация за развитието на иновативно земеделско производство, щадящо околната среда, като през годините се виждат подобрения в законодателната рамка и условията за развитие на бизнеса.

На форума за поредна година беше връчена наградата Лауреат Биофактор, за цялостен принос за развитието на биологичното земеделие. Тази година отличието получи Дивата ферма, които бяха номинирани от биосектора, заради успеха им в развитието на семейния бизнес и примера за приемственост, който дават.

Биологичното производство привлича все повече млади хора и това дава надежда за бъдещето на сектора, пък коментира министърът на земеделието Кирил Вътев.

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА