За здрава и дълга коса яжте повече спанак

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Спанакът е един от най- популярните зеленолистни зеленчуци. Той съдържа основни винамити и антиоксиданти като Витамин А, B1, K, C, E. Освен това в съставът му се срещат Omega-3 мастни киселини и минерали като цинк, желязо и магнезий. Спанакът може да се консумира в суров вид, сготвен, под формата на сок, салата и други начини, в предвид, че също лекува възпалителните процеси в тялото.

Настрана от това, спанакът също има страхотни способности да ускори растежа на косага, заради наличието на витамините А и С, които спомагат за растежът на косата да се засили. Витамин А, помага за регулирането на производството на натуралните масла на косата, освен това допринася за хидратацията както на косата, така и на кожата.

Витамин С от своя страна има решаващо значение за производството на колаген. Той спомага за формирането на структурата на косата и възобновяването на растежа й. Антиоксидантите от състава на спанака от друга страна предотвратяват косопада. Те освен това се грижат за това скалпът да бъде чист и здрав. Витамините В и С помагат за ускоряване на растежа на косата чрез увеличаване на нивата на кератин и колаген в скалпа. Те също играят важна роля по пътя към здравата коса.

 

Снимка: Piaxabay

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements