Ясни са класираните заявления за подпомагане по интервенциите в сектор „Пчеларство“ за 2024 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) извърши класиране на одобрените заявления за подпомагане в сектор „Пчеларство“ за прием 2024 г., след приключване на административните проверки на приетите заявления за подпомагане по интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Поради високия интерес на пчеларите към интервенции I.E.3 – Подновяване на пчелните кошери в Съюза, включително развъждане на пчели, I.E.4.А – Подпомагане закупуването на нов инвентар, необходим при практикуване на подвижно пчеларство, I.E.5 – Инвестиции в материални и нематериални активи,  I.E.7.А – Действия за запазване или увеличаване на наличния брой пчелни кошери в Съюза, включително развъждане на пчели – пчелни майки, I.E.7.B – Действия за запазване или увеличаване на наличния брой пчелни кошери в Съюза, включително развъждане на пчели – рояци (отводки) е извършено класиране на кандидатите за подпомагане. Класиранията са публикувани на сайта на ДФЗ в раздел „Схеми и мерки за подпомагане“ – сектор „Пчеларство“ – „Интервенции в сектора на пчеларството 2024“ – Документи за кандидатстване – Класирания.

За всички одобрени кандидати, чиито заявления не са класирани за подпомагане в рамките на разполагаемия бюджет, след преразпределение на същия ще бъде извършено следващо класиране.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама