През първите 9 месеца на 2014 г. вносът на месо в Украйна е бил 132 хил. тона, което е с 41% по-малко на годишна база, сочи доклад на Министерството на аграрната политика и храните на страната, цитиран от globalmeatnews.com. Обемът на внос е намалял заради ръст във вътрешното производство, както и заради слабо понижение на потреблението.
Месопроизводството в Украйна с изключение на окупираните територии на Крим, възлиза на 2,3 млн. тона живо тегло в периода януари-септември 2014 г., което е с 5,7% повече спрямо същия период миналата година. Най-съществен е ръстът в охладеното месо. Производството на охладено пилешко в Украйна се е покачило с 4,4% на годишна база, на свинско – с 10,6% и на говеждо – с 10,4%.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ