Вижте Топ 20 на най-печелившите от туризъм ферми в САЩ

Агрозона
Агрозона
10 Минути

В големите градове става все по-топло и жителите им все по-трудно намират начини за почивка и отмора в тях. Затова в САЩ сериозна набира сила нова бизнес вълна, представляваща фермерски туризъм. Много американци търсят прохлада, връзка с природата и незабравимо прекарване в специално пригодени за целта ферми.

Най-популярни сред градското население на Щатите са семейните ферми, където за цената от 50 до 400 долара на уикенд, може да се посети ранчо, да се храни едър рогат добитък, да се разхожда из пасища или да се участва в риболов в местни реки и водоеми.

Ето списък на 20-те най-популярни ферми в САЩ, които привличат градските семейства за туризъм:

1. Донован Ин, Алабама

Фермата има площ от 1000 акра собствени пасища и гори. Семейството, което ще остане тук, ще има възможност да посети рибарския клуб. Той предлага посещение на седемте езера, където може да се отиде на разходка или риболов. Прекрасната веранда на имението предлага чудесна ефирна гледка, от където се виждат няколко вида големи хищни птици, включително орли. Пребиваването на това място за един ден струва 400 долара.

1

 

2. Ферма за лосове, Аляска

Тази ферма се намира само на няколко минути от центъра на Феърбанкс, вторият по големина град в Аляска. Тук туристите получават достъп до над 75 акра земя, където се развъждат лосове. Сред програмата за посетителите е целодневна работа, наравно със служителите. Цената за гостите е 184 долара на ден.

2

 

 3. Къща загости “Трите врабчета”, Аризона

Фермата се намира в близост до историческата част на Прескот. Тук семействата могат да захранват кози и кокошки, да събират плодове от дърветата и зеленчуци от полето. Верандата пък разкрива прекрасна панорама към слънчогледови нивя. За ден престой тук искат 129 долара.

3

 

 4. Айнджъл Крест Креймъри, Калифорния

Тук посетителите се събуждат в собствена уютна къщичка, а пред вратата ги чака биозакуска – пресни яйца, печено пиле, картофено пюре, ябълков мармалад и силно кафе с мляко. Фермата, която разполага със 70 дка, осигурява възможност за хранене на животните, плуване в езеро и вечерни събирания около огън на открито. Цената е 200 долара на ден.

4

 5. Флейминг Фарм, Кънектикът

В тази ферма могат да се видят прасенца, понита и други животни, които децата много харесат. Стаите за пребиваване се намират на втори етаж на жилището на собствениците, които предлагат един от най-вкусните домашно приготвени сладоледи. Цената за един ден тук е 270 долара.

5

 

 6. Покритият мост, Делауеър

Близо до живописното крайбрежие на Делауеър се намира къща, построена през 1830 година. Гостите на фермата могат да се насладят на обиколка на 500 акра земя, предназначена за млекопроизводство, в която могат да се видят кози, крави и коне. Атракцията на имота е малкият покрит дървен мост. Цената тук е 200 долара за един ден.

6

♦ 

 7. Хънтър Катъл, Джорджия

Броят на зайците, агнетата, свинете и конете в тази ферма е невероятен. Това е истински рай за децата. Тук може да се опита вкусна закуска от зърнени храни, бекон, колбаси и яйца. В допълнение към събирането на яйца и хранене на животни, гостите имат възможност да се включат в работата в градината или да помогнат за ремонта на оградите. Цената е 110 долара на ден.

7

 

 8. Хонолулу Ин, Хавай

Тук може да се намери алтернатива на хавайската отпуска. Фермата, разположена на 30 дка площ, е заобиколена от 4100 дървета, върху които растат папая, банани, смокини, цитрусови плодове, авокадо и ананаси. Гостите могат самостоятелно да събират плодове, а след това да се насладят на невероятна гледка към океана, отпивайки прясно изцеден сок. Цената е от 385 долара на ден.

8

♦ 

 9. Севън девилс лодж, Айдахо

Яздене на коне през Дивия Запад, през пустини, планини и ждрела – всичко това е възможно в тази ферма. Тя се намира на девет мили от най-големия каньон в Северна Америка и предлага широк спектър от дейности за всички възрастови групи. Тук може да се карат планински велосипеди, да се практикува стрелба с лък, риболов и тн.. И за да могат родителите да почиват от децата си, фермата предлага услуги за гледане на малчуганите. Цената е от $225 на човек.

8

 10. Киникиник Фарм, Северен Илинойс

Това е сертифицирана биологична ферма на 85 мили западно от Чикаго. Тук гостите могат да карат велосипеди, да се разходят в гората, да играят с ярета и агнета, да събират яйца, плодове и зеленчуци. Особено подходяща е за деца и ученици. Цената е от 600 долара за две нощувки.

10

 11. Лесанвил Ин, Айова

Пристигайки във фермата, посетителите веднага се потопят в културната атмосфера, представляваща период от 19-и век до 50-те години на 20-и. Тук предлагат яздене на коне, каране на бъги, риболов и барбекю. Цената е от скромните 65 долара на ден.

11

 12. Флинт Хилс Флайнг, Канзас

Над 700 акра ранчо в сърцето на Канзас. Тук посетителите могат да се почувстват като истински каубои. Предлагат се няколко възможности за семейства, както и много забавления: атракции, риболов, туризъм, разходки сред диви цветя. Цената е 55 долара на ден.

12

 13. Тоди Понд Фарм, Мейн

Място, което ще помогне на жителите на града да станат фермери за един ден. Къщата се намира сред 500 хектара гори, където може да се намерят диви боровинки, билки и гъби. Тук градският човек може да се научи как се хранят прасета, какво е пчеларството и да се увери, че фермата наистина произвежда пресни млечни продукти. Цената е от 285 долара на ден.

13

 14. Медаувю Фарм, Мисисипи

Собствениците на фермата – съпрузите Тери и Джули, се опитват да направят всичко, за да накарат гостите си да се чувстват като у дома си. На 8 хектара земя живеят коне, игриви мини кози и голям брой свободни кокошки и патици. Тук се предлагат екстри като горещ вана и релаксиращ масаж. Цената за нощувка е 119 долара.

14

 15. Ин Ийст Фарм, Ню Хемпшир

Това е истински курорт! В крайна сметка, освен водни ски, каяци, тенис, плувен басейн, туристически маршрути, тук се предлага и конна езда. Специфичното във фермата е специална детска програма, която включва игри, доене на крави, събиране на яйца и хранене на селскостопански животни. Цената на вилата е от $ 135 на ден.

15

 16. Лос Паблонос, Ню Мексико

Фермата е интересна с това, че има огромно количество лавандула. Тук също предлагат пчеларство, йога, и земеделски курсове за начинаещи. В областта на тази ферма може да се бере цвекло, моркови, боб, чесън. Цената на стаята е от $225 на ден.

16

 17. Маунтейндейл Фарм, Пенсилвания

Популярно място за семейни тържества. Тази ферма се намира в централната част на Пенсилвания, като е заобиколена от държавни паркове и широко отворена пасища, на които пасат овце, кози, крави, коне, гъски, патици, пуйки и домашни кокошки. Тук семействата могат да се забавляват с гледане на птици, туризъм, ски бягане или алпинизъм. Цената е от $75 на ден.

17

 18. Съркълвю, Южна Дакота

Фермата с площ 3000 дка е идеално място за приключения. Нейните собственици организират ловувания, конна езда, магарешки разходки и тематични партита около огъня. За закуска се предлагат палачинки с местно произведен мед. Цената е от 55 на ден.

18

 19. Хейдей Фарм, Вашингтон

Кратко пътуване с ферибот от крайбрежието на Сиатъл отвежда до ферма с площ от 25 акра. Тук има голяма оранжерия и пасища. Гостите прекарват нощта в къщите от 1890-те години, които са заобиколени от лавандулови поляни. Вечеря и танци в плевнята с местни жители, жива музика и блус за двама – всичко това е традиция тук. Цената е от 159 долара за нощувка.

19

 20. Викторианска ферма, Юта

Няма шум, трафик, само тихи селски пътища и много диви животни. Децата могат да яздят понита, да хранят агнета, да събират яйца и да берат реколтата. След закуска, която включва ягоди, пържени филийки, бекон и омлет със сирене, може да се покара АТВ или да се изкачват планински върхове. Това струва по 75 долара на ден.

20

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА