Вижте най-екзотичните храни на Зелена седмица 2020

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Изложението Зелена седмица в Берлин събира държави от целия свят, които излагат хранителни продукти, за които понякога е дори трудно да си представим, че съществуват. И тази година не направи изключение. Вижте някои от най-екзотичните храни, които бяха представени по време на 85-тото издание на изложението.

 Сирене от бадеми

Веганските продукти са най-новата тенденция. На изложението можеха да се видят алтернативи на сирене, като в случая то е приготвено от бадеми. Сиренето има много приложения, включително като намазване на хляб, като заместител на крема сирене или за заливане. Произвежда се предимно с помощта на бадеми, кокосово масло, подправки и брашно от рожков и без никакво соево или палмово масло.

Безалкохолна напитка, приготвена от люспи от какао на зърна

 Газирано и с нотка на киселост описва тази безалкохолна напитка, приготвена от какао и продавана под името „Pelure de Cacao“. Произвежда се от инфузия на какаови люспи, които се получават от Кот д’Ивоар. „Люспите на какаовите зърна съдържат безброй хранителни вещества и по-малко мазнини от самия боб“. Тази нискокалорична и устойчива търговска напитка не съдържа кофеин и скоро ще бъде в магазините.

Мали: Естествената жизненост с листа моринга

За малките и средните производители от Африка Зелената седмица привлича голям брой посетители и потенциални купувачи на техните продукти. Това е отлична възможност за стимулиране на икономическото развитие на тези страни. Малийските производители например са донесли прах, приготвен от листата на моринга, който може да се смесва с много видове ястия или да се пие като чай. Съдържанието му на калций е 17 пъти по-високо от това на млякото и съдържа десет пъти повече витамин А в сравнение с морковите.

Още интересни храни и продукти може да видите в мартенския брой на списание “Агрозона”. 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА