Вино и зехтин се събират в международно изложение

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

Виното ще бъде във фокуса на събитията от 22 до 24 ноември в деветото издание на международното изложение DiVino.Taste 2019, което ще се проведе в Интер експо център. В изложението се очаква да участват над 80 български винарски изби с над 500 различни вина. Почитателите на благородната напитка ще могат на място да опитат най-новите вкусове на пазара, обещават организаторите. Посетителите трябва да бъдат над 18 години и е препоръчително да не са силно парфюмирани, за да не променят вкуса на вината, предупреждават специалистите. В рамките на изложението ще бъде отделена и зона, в която ще могат да се водят бизнесразговори и да се сключват сделки – т.нар. Good Mood зона. В нея ще може да се намери и вкусна храна, кафе специалитети и вода, различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и други.

Деветото издание на DiVino.Taste 2019 няма да мине и без специалните майсторски класове, които са така характерни за изложението. Специално по повод форума у нас пристига най-младият Master of Wine на Германия, Константин Баум MW. Пред българската публика той няма да говори за вината на изток от Рейн, а ще представи вината на Калифорния. Внимание ще бъде отделено и на подсилени вина от Иберийския полуостров и остров Мадейра. Обвити в лека загадъчност, Херес, Порто и Мадейра не са лесни за разбиране и сякаш все остават встрани от отъпканите винени пътища. Какви са качествата им ще представи българският сомелиер Благой Кузмански. Дълбоката връзка между изкуството и виното пък ще демонстрира талантливият класически пианист, Иво Върбанов, който отглежда специални сортове грозде в Южен Сакар.

Като продукт на природата, толкова близък до виното, и тази година публиката ще се наслади на уникален зехтин с високо качество с етикет от Испания. За гостите на изложението Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин, ще представи продуктите от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен.

 

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА