Виното ще бъде във фокуса на събитията от 22 до 24 ноември в деветото издание на международното изложение DiVino.Taste 2019, което ще се проведе в Интер експо център. В изложението се очаква да участват над 80 български винарски изби с над 500 различни вина. Почитателите на благородната напитка ще могат на място да опитат най-новите вкусове на пазара, обещават организаторите. Посетителите трябва да бъдат над 18 години и е препоръчително да не са силно парфюмирани, за да не променят вкуса на вината, предупреждават специалистите. В рамките на изложението ще бъде отделена и зона, в която ще могат да се водят бизнесразговори и да се сключват сделки – т.нар. Good Mood зона. В нея ще може да се намери и вкусна храна, кафе специалитети и вода, различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и други.
Деветото издание на DiVino.Taste 2019 няма да мине и без специалните майсторски класове, които са така характерни за изложението. Специално по повод форума у нас пристига най-младият Master of Wine на Германия, Константин Баум MW. Пред българската публика той няма да говори за вината на изток от Рейн, а ще представи вината на Калифорния. Внимание ще бъде отделено и на подсилени вина от Иберийския полуостров и остров Мадейра. Обвити в лека загадъчност, Херес, Порто и Мадейра не са лесни за разбиране и сякаш все остават встрани от отъпканите винени пътища. Какви са качествата им ще представи българският сомелиер Благой Кузмански. Дълбоката връзка между изкуството и виното пък ще демонстрира талантливият класически пианист, Иво Върбанов, който отглежда специални сортове грозде в Южен Сакар.
Като продукт на природата, толкова близък до виното, и тази година публиката ще се наслади на уникален зехтин с високо качество с етикет от Испания. За гостите на изложението Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин, ще представи продуктите от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен.