Важно! Новата структура на директните плащания в аграрния сектор влиза в сила от 2015 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Общият размер на обвързаната подкрепа, финансирана от ЕС за 2014 г., се увеличава от 55 млн. лева на 103.5 млн. лева

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) подготви специална презентация и информация за схемите за директни плащания и национални доплащания, които ще се прилагат през 2014 г. От институцията напомнят, че заявления за директни плащания, включително и за национални доплащания, се подават в общинските служби „Земеделие” от 4 март до 15 май 2014 г. (без санкция за късно подаване) и от 16 май до 9 юни 2014 г. със санкция от 1% за всеки ден закъснение.

По отношение на директните плащания и националните доплащания настоящата 2014 г. от МЗХ припомнят, че с Регламент на Съвета и Европейския парламент 1310/2013 е определена като преходна година. Новата многопластовата структура на директните плащания ще влезе в сила от 2015 г. С Преходния регламент за 2014 г. България защити увеличение на процента за обвързана подкрепа, която може да се предоставя на глава животно или килограм произведена продукция от 3,5% на 6,5%.

Залагането на по-висок процент за обвързана подкрепа позволява увеличение на бюджетите на схемите и подпомагане на животновъдите, които отглеждат крави с бозаещи телета с европейски средства. През 2014 г. ще продължи подпомагането по схемите за млечни крави и овце и кози и за качествени плодове и зеленчуци.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама