Васил Симов, ССБ: Следващото правителство не трябва да се меси в икономиката

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Следващото правителство по никакъв начин не трябва да се меси в икономиката на страната. Тя трябва да бъде самостоятелно звено. Това каза главният изпълнителен директор на Софийска стокова борса Васил Симов. „Какво ще бъде следващото правителство никой не може да каже, но аз бих се радвал ако то остави икономиката да се развива сама. Това е силата на една пазарна икономика и затова се създават тези специфични институции като борсите за да може управляващите минимално да се намесват“, допълни Симов. Пазарът не търпи някой да диктува и да се меси, той е прекалено свободолюбив и силен.

 Главният изпълнителен директор на ССБ коментира още, че винаги в година, когато има избори обстановката за борсовата търговия е много лоша. Това се отразява пагубно на пазара. Бизнесът е много стресиран и това се вижда при поведението в борсовата зала. „Тази година имаме повече сделки, но с по- малка стойност. Това е резултат на една несигурност преди и след избори”.

 „Това, което трябва да се случи през 2017 г. в борсовата търговия е всички структури в страната да се обединят. Вече има подписан меморандум за съдружие между две от основните борси и ако се спазят обещанията то сливането ще бъде факт“.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements