В Разградско вече мислят за дървата за новия отоплителен сезон

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

В Разградско Държавните горски стопанства работят усилено по снабдяването на населението с дърва за огрев. Това съобщават от областната администрация след работна среща с директорите на трите горски стопанства в региона.

В Държавното горско стопанство (ДГС) в Разград са заявени 8000 пространствени кубика дърва, съобщават от предприятието през БТА. От тях 3000 вече са доставени, 1000 са фактурирани. Директорът на институцията инж. Пламен Колев съобщава, че са добити 90% от общата заявка и изтъква като единствен проблем транспорта.

В ДГС – Сеслав пък са заявени 18 000 пространствени кубика, като вече са доставени 5000 от тях. Очаква се добивът и доставката на дървата да приключи до края на септември – началото на октомври, уверява инж. Тони Димитров.

В Държавно-ловно стопанство “Воден Ири Хисар” при 12 000 пространствени кубика миналата година през тази са заявени 20 000, казал инж. Кирил Колев. Той казва, че проблем с транспорта там няма, тъй като клиентите сами си го осигурявали. По-трудно е само осигуряването на превоз до възрастните хора в района, допълва Колев.

Директорите на горските стопанства поемат ангажимент да спазят предварително обявените срокове за доставка до хората от населените места в Разградска област, които са заявили интерес да закупят дърва от тях.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements