В Индия раздават плодове, богати на витамин С за повишаване на имунитета

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

 

Правителството в Идния е започнало безплатно разпространение на плодове, обогатени с витамин С сред хората в градските райони от изминалата събота, за да повиши имунитета им за борба с коронавирусната инфекция, съобщава главния министър на района Трипура, Биплаб Кумар Деб. Правителството вече е отпуснало 120 000 евро за проекта, споделят от FreshPlaza.

“Индийското правителство започна да разпространява обогатени с витамин С плодове, особено ананаси и лимони от 4 юли. Тези плодове са закупени директно от фермерите, за да могат и те да получат ползи. Схемата ще бъде наблюдавана от Националната мисия за градски поминък в “, споделя щое Деб във публикация в профила си във Facebook.

Плодовете ще се разпространяват от градските местни органи в цялата държава всяка събота от 12 до 16 часа

В индийския регион Трипура се произвеждат 128 000 тона ананаси годишно. Кралският сорт ананас е държавният плод и се изнася в Дубай, Бангладеш и много други страни. „Държавният отдел по градинарство даде списък на местата за отглеждане на ананас и лимон и имена на земеделските стопани на съответните власти, така че те да могат да купуват и доставят тези плодове“, заявява един от служителите.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements