В четвъртък фермери отново излизат на протест

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Искаме спасение на нашите животни, нашите зеленчуци, нашите фермери, апелират организаторите

Животновъди и производители на оранжерийна продукция излизат отново на протест на 30 ноември, четвъртък, пред Министерство на земеделието и храните, информират организаторите. 5 са организациите, които стоят зад протеста – Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на жените, Асоциация на биволовъдите в България, Национална асоциация на оранжерийните производители.

Протестът, както и миналата седмица, ще премине след земеделското министерство (10,30 ч) към Министерски съвет и Парламента.

„Излизаме на протест, за да кажем, за кой ли път, нашите справедливи искания за спасението на нашите животни, нашите зеленчуци, нашите фермери и работници, за да продължаваме да доставяме хранителни продукти на рафта, за нашите съграждани, ще  потеглим отново по жълтите павета към Министерския съвет и Парламента“, казват организаторите. Те отново поставят своите искания, които не са намерили отговор през миналата седмица.

  • Да се заложи в бюджета за 2024 г. държавна помощи за компенсиране последиците от войната в Украйна и необходими средства по De minimis.
  • Да се увеличат ставките за обвързаното подпомагане на миналогодишното ниво.
  • Възстановяване ставките на преходната помощ на миналогодишното ниво.
  • На фермерите, които не са получили средствата за компенсации за последиците от войната в Украйна, за миналите траншове, да им бъдат изплатени.

През миналата седмица същите организации излязоха на протест, но не бяха приети от министъра на земеделието, който бе на събитие във Варна, както и от министър-председателя, който бе на извънредно заседание на Министерски съвет.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА