В агроаптеките: Ръцете се мият след всеки клиент  

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Лицата, обслужващи клиенти в търговските селскостопански обекти трябва да носят необходимите предпазни средства – ръкавици и маски. Задължително е периодично да измиват  ръцете си за мин. 20-30 секунди и да ги дезинфекцират (в ръкавици) след всеки клиент, заради работата с пари, които са потенциален преносител на COVID-19.В търговските обекти, извършващи обслужване на земеделски стопани, фермери и частни лица, като селскостопански аптеки, магазини за семена и дребен селско-стопански инвентар следва да бъдат поставени информационни табели. Препоръчително е лицата с грипоподобни симптоми да отложат посещение на такива места, до тяхното отшумяване. Спазването на препоръчителната дистанция и извършване на необходимата дезинфекция на помещенията, плотове, рафтове (добре е да има разписан график за тази дейност) също са сред задължителните мерки.

Освен това би следвало да се увеличи периодът на провежданата дезинфекция на търговските площи и контактни повърхности, като се извършва най-малко три пъти дневно. Необходимо е при възможност да се използват препарати, които не изискват последваща обработка на повърхностите (напр. отмиване).

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА