Лицата, обслужващи клиенти в търговските селскостопански обекти трябва да носят необходимите предпазни средства – ръкавици и маски. Задължително е периодично да измиват ръцете си за мин. 20-30 секунди и да ги дезинфекцират (в ръкавици) след всеки клиент, заради работата с пари, които са потенциален преносител на COVID-19.В търговските обекти, извършващи обслужване на земеделски стопани, фермери и частни лица, като селскостопански аптеки, магазини за семена и дребен селско-стопански инвентар следва да бъдат поставени информационни табели. Препоръчително е лицата с грипоподобни симптоми да отложат посещение на такива места, до тяхното отшумяване. Спазването на препоръчителната дистанция и извършване на необходимата дезинфекция на помещенията, плотове, рафтове (добре е да има разписан график за тази дейност) също са сред задължителните мерки.
Освен това би следвало да се увеличи периодът на провежданата дезинфекция на търговските площи и контактни повърхности, като се извършва най-малко три пъти дневно. Необходимо е при възможност да се използват препарати, които не изискват последваща обработка на повърхностите (напр. отмиване).