Учени решават проблемите с опрашването при плододаващи лозя в полза на стопаните

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Ще бъдат представени ползите от зелените резитби и борбата с климатичните аномалии

Как да се решат проблемите с опрашването при плододаващи лозя и какви са средствата за превенция ще разкажат учени на практика в ямболското село Лозенец, община Стралджа 16 ноември 2022 г. (сряда). Срещата ще бъде в центъра на село Лозенец с начален час 10 ч.

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието и Аграрен университет Пловдив.

По време на семинара участниците ще придобият теоретико-практически представи за  необходимите ръчни, механизирани и химични средства за борбата с неблагоприятните климатични промени, както и влиянието, което оказва върху процесите свързани с цъфтежа, опрашването и оплождането на цветовете при лозата в трета фаза от вегетационният период на развитие.

По време на втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на младите земеделски стопанства по предстоящия прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Средства за сигнализиране на климатичните аномалии по време на цъфтежа.
  • Приложение на зелените резитби операции преди и след цъфтежа на лозата.
  • Приложение на микро- и макроелементи преди и след цъфтежа за преодоляване на проблеми с цъфтежа.

 

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Зоя Тодорова (координатор на ТОО – Ямбол на НССЗ)  тел.: 0889 807 969, е-mail: [email protected]

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements