TISPOL започва акция за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути
Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите са планирани от 21 до 27 юли в цялата страна, съобщават от Главна дирекция “Охранителна полиция”. Акцията е част от европейска инициатива на европейската организация на службите на пътна полиция – TISPOL и се провежда едновременно на територията на всички държави-членки. Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от водачите, превишената скорост, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките по метода на “широкообхватен контрол”, освен за използването на обезопасителни колани и каски от водачите на МПС и пътниците и обезопасителни системи за децата, пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Ще се проверява и за винетни стикери при ползване на пътищата от републиканската пътна мрежа.
В акцията, освен служители по пътния контрол, ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други престъпления.
В акцията ще участват и служители от регионалните структури на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” при МТИТС. Те ще осъществяват контрол върху нерегламентирания превоз на пътници в районите на автобусните спирки, автогари, ж.п. гари или други места. При констатиране на случаи на нерегламентиран превоз на пътници, ще бъдат предприемани съответните мерки по административен ред. При данни за извършени престъпления ще се уведомяват съответните районни прокуратури за вземане на отношение по компетентност.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама