Служителите от РГД-София за извършили 400 проверки за миналата седмица

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Служители от Регионална дирекция по горите – София за миналата седмица са извършили близо 400 проверки по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и приложимата нормативна уредба в териториалния обхват на дирекцията.

Проверени са общо: 26 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 100 обекта за добив на дървесина, 158 превозни средства, транспортиращи дървесина и над 120 други. Съставени са 7 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, 5 констативни протокола – един с неизвестен извършител и 4 с известен.

Установена е незаконна сеч на 124 немаркирани дървета

Миналата седмица горските инспектори са установили сеч на общо 124 немаркирани дървета в два подотдела на държавна горска територия в землището на село Литаково, община Ботевград. Незаконно добитата дървесина е в размер на 11 плътни кубически метра. Съставени са констативни протоколи. Работата по случая продължава.

Аналогични са и следващите два случая. Първият е в землището на село Бели Искър, община Самоков. Там проверяващите установяват незаконен добив на 7 броя дървета от смърч, в размер на 6 плътни кубически метра, като за насаждението няма издадено позволително за сеч. Съставен е констативен протокол. Работата по случая продължава.

В землището на село Лесков дол, община Своге, общинска горска територия, е установена сеч на 13 броя немаркирани дървета, в размер на 8 плътни кубически метра, като за подотдела няма издадено позволително за сеч. Съставен е акт по ЗГ.

В частен двор в село Пауново, община Ихтиман е установено съхранение на 8 пространствени кубически метра дърва за огрев от зимен дъб, немаркирани и непридружени с превозен билет. По случая е съставен акт за установено нарушение по Закона за горите. Дървесината е задържана.

През изминалата седмица на в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Етрополе е регистриран и потушен един горски пожар – низов, широколистна гора на площ от 300 дка.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА