След потопа: Ситуацията в Котел се нормализира

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Ситуацията в Котел се нормализира каза кметът Коста Каранашев. Там беше обявено бедствено положение след като вчера ниската част на града беше потопена от поройния дъжд.

Към момента ситуацията се нормализира, заяви за БНТ кметът на Котел Коста Каранашев. Прави се оценка на щетите, прави се организация да се помогне на хората, които снощи бедстваха. Отстранява се пораженията по уличната пътна мрежа, за да може да се посрещнат гостите, тъй като в петък започва фестивалът на етносите и килимите.

Около 20 къщи са с по-сериозни поражения, наводнени са приземни етажи до метър и половина. За щастие няма пострадали хора. Бедственото положение ще бъде отменено вероятно днес следобед.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements