Семинар на тема „Храненето на пчелните семейства в условията на климатични промени” ще се проведе утре в с. Съдиево

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Семинар на тема „Актуални моменти при храненето на пчелните семейства в условията на климатични промени” ще се проведе на  29 март 2024 г. (петък) в с. Съдиево, общ. Айтос, обл. Бургас (зала в кметството) и демонстрация в пчелина на земеделския стопанин Георги Кръстев.

Събитието ще стартира в 10:30 ч. и ще продължи до 12:30 ч.

Организатори са Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Бургас, Тракийски университет – Стара Загора и Пчеларско сдружение – Бургас

По време на семинара ще бъдат представени актуални моменти при храненето на пчелните семейства в условията на климатичните промени. Ще бъдат демонстрирани електронна везна и система за наблюдение на пчелните кошери и околната среда.

Участниците ще бъдат запознати с изпълнението на одобрени проекти по ПРСР 2014-2020 г. и дейностите на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства”. Ще бъдат преставени възможностите за подпомагане на земеделските стопани – пчелари, които предоставя Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Основните теми на информационния семинар са:

Актуални моменти при храненето на пчелните семейства в условията на климатични промени

Демонстрация на електронна везна и цифрова електронна система за наблюдение на пчелните кошери и околната среда

За допълнителна информация: г-н Валентин Бялков (гл. експерт в ТОО – Бургас) на тел.: 0885 832 186 и електронна поща: [email protected].

Програма и покана за събитието може да видите тук.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА