Сеч и извозване на дървен материал се забраняват в тъмната част на денонощието

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Парламентът забрани сечта и извозване на дървен материал в тъмните часове на денонощието, съобщава БНР. Това става факт след приемане на второ четене на текстове от Закона за горите се регламентира процедурата за преобразуване на частна земеделска земя в горски фонд.

Обновената нормативна база предвижда, ако лице има възстановена собственост върху земеделска земя като обработваема, по негово желание тя може да бъде преобразувана в горски фонд. При положение, че собственикът за 3 години не направи необходимото за разчистване на терена от дървета и храсти, министърът на земеделието служебно ще има право да преобразува земеделската земя в горски фонд.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements