Съюзът на ловците предлага промяна в Закона за оръжията

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

На съвещанието на председателите на ловно-рибарските сдружения от страната, което се проведе в Хисаря, бе взето решение да се отстоява позицията на Националната организация в работната група по промяна в чл.58, ал.1 в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

В настоящ текст е записано:

Чл. 58 (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице

т. 7. което през последните три години три или повече пъти е нарушавало обществения ред, за което са му налагани административни наказания.

Предложението на НЛРС-СЛРБ е в обхвата на т. 7 да останат само нарушенията на обществения ред по:

1. Раздел IV от Наказателния кодекс: „Освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание” – чл.78а.

2. Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

3. Указ № 904 от 28.12.1963 г. за борба с дребното хулиганство.

Чрез тази промяна значително се стеснява обхватът на чл.58, ал.1, т.7 за видовете административни наказания, за които следва отнемане на оръжието на ловците.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements