Румъния забранява цигарите в колата, ако има дете

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Румъния може да разшири обхвата на забраната за тютюнопушене като ограничи и пушенето в лични автомобили, когато в тях се намират деца или бременни жени. Подобна забрана вече се прилага във Франция и Англия и в други западни страни, предава romania-insider.com. По думите на депутатката, предложила по-строгите мерки срещу тютюнопушенето, те се налагат, за да се гарантира конституционното право на децата да се ползват от режим на специална закрила.

В северната ни съседка вече е ограничено пушенето на публични места от март, сега електронните цигари не са обхванати от забраната, но се обмисля тя да включи и тях – те няма да се могат да се ползват около детски площадки, за да не се изкушават малчуганите да имитират жестовете, а оттам и навиците на по-възрастните.

В началото на юни беше разрешено на пушачите да запалят цигара все пак в затворени помещения, които обаче трябва да са абсолютно изолирани и добре обозначени.

Снимка: Rodrigo Matias/freeimages.com

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА