„Растем заедно с моята гора” е новата инициатива на Югозападното държавно предприятие

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Нова екологична и образователна инициатива „Растем заедно с моята гора” започва Югозападното държавно предприятие. Кампанията е насочена към възпитаване на младите хора в любов и отношение към гората чрез участието им в залесявания и в последващи грижи за отглеждане на младите насаждения.

Първото издание ще се проведе на 28 октомври – петък, от 10.30 часа, в държавни горски територии на „ДГС Гърмен”, землище на с. Осиково. В района на Западните Родопи ученици от средните образователни училища „Йордан Йовков” в с. Рибново и „Св.Св. Кирил и Методий” в с. Гърмен, както и от основните училища „Пейо Яворов”, с. Огняново и „Св. Климент Охридски”, с. Дебрен ще засаждат фиданки върху опожарени площи.

След това децата ще имат възможност чрез интересни и занимателни игри да обогатят познанията си за гората и горските екосистеми, да научат повече за работата на лесовъдите и за грижите за опазване на зеленото богатство на Югозападния регион.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама