Протестиращите овцевъди поискаха оставки

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Протестиращите пред Министерски съвет днес животновъди поискаха оставките на зам.-министър Цветан Димитров, както и на двама директори на дирекции в Министерство на земеделието, храните и DSC06017горите. Около 1000 души дойдоха на протеста и скандираха с лозунги за оставка.

Протестът започна на стълбите пред Партийния дом с искания за оставка и настояване  правителството да защити българските производители, като се въведе задължително изискване част от продуктите на българския пазар да бъдат от родни производители.

„Искаме на тези хора, когато им се дават пари за тези животни, някой да мисли, че с тези пари…тези овце не растат по дърветата, а в съседното село, те трябва да обикалят цялата страна. Тези стада са градени с години, а в момента искаме отнякъде да ги компенсираме, като им дадем пари. Могат ли те да доят пари и да гледат пари. Те трябва тепърва да започват да правят разходи по закупуване на тези животни – това никой не го отчита.“, каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация.

DSC06024

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА