Променят морската програма, пренасочват пари за инвестиции и компенсации

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

 

Правителството одобри изменение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г, съобщават от Правителствената информационна служба. С изменението се предвижда пренасочване на средства към компенсаторните мерки за смекчаване на последиците, породени от военната агресия на Русия срещу Украйна и към такива, които са с перспектива за изпълнение на проекти в рамките на програмния период.

След направен анализ на нуждите и възможностите на сектора за инвестиции в останалото време от допустимия период, Управляващия орган пренасочва средства към:

– Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки;

–          Контрол и изпълнение;

–          Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие подбор на местни инициативни рибарски групи (МИРГ);

– Компенсации на операторите за пропуснатите от тях приходи и за допълнителните разходи, които са понесли поради сътресението на пазара (Съгласно чл. 68, параграф 3 от Регламент (ЕС) 508/2014);

Увеличава се бюджетът на мярка „Техническа помощ“ с минимална промяна на бюджетите на мерките от Програмата и липса на негативен ефект върху постигането на целите на ПМДР.

С изменението се осигурява необходимата подкрепа на сектора, както и успешното изпълнение на ПМДР 2014-2020 г. до края на програмния период.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements