Производителите и преработвателите на тютюн в ЕС се обединяват

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Производителите и преработвателите в сектор „Тютюн“в ЕС се обединяват, за да бъде по-силен техния глас в създаването на политиките на Европейския съюз. Утре, 28 февруари, в София президентите на UNITAB – организацията на тютюнопроизводителите от Европейския съюз (ЕС) г-н Цветан Филев и на FETRATAB – организацията на преработвателите на тютюнева суровина в съюза г-н Доменико Кардинали, ще проведат поредна работна среща от подготовката за обединение на тютюневия бранш на Стария континент.

Браншовиците ще настояват в Общата селскостопанска политика след 2020 г. да се предвиди подпомагане за производителите и преработвателите на тютюн.

Очаква се учредителният акт по регистрацията на Европейска междубраншова организация да се състои през месец май 2017 г в Рим, Италия, съобщават от пресцентъра на НАТ 2010.

Министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков ще приеме представителите от сектора за разговор. Ще се проведе среща-дебат между браншови асоциации на производители и преработватели на тютюн с участието на UNITAB и FETRATAB.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА