Проф. Лилия Кръстева си отиде завинаги

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути
Снимка: БГНЕС
 

Ръководството на Селскостопанска академия съобщава с прискърбие, че днес – 31 март 2014 г., в нелеп инцидент на магистрала „Тракия” загина директорът на Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък проф. Лилия Кръстева.
Професор Кръстева е бивш директор на Института по генетични ресурси в Садово, който вещо ръководи в продължение на осем години. Тя бе член на Съюза на учените в България и автор на 13 сорта зеленчукови култури, от които 4 са със статут на национални стандарти. Проф. Кръстева бе член на Научното дружество по градинарство в България и председател на Българо-израелското дружество в Пловдив. Тя бе уважаван учен, утвърдил името си в световната аграрна наука, за която цялата академична колегия на ССА ще си спомня с обич, искрена почит и уважение.
Ръководството на Селскостопанска академия и директорите на научните звена към институцията поднасят своите най-дълбоки съболезнования на близките на проф. Кръстева по повод съкрушителната загуба и свеждат в поклон глава пред светлата й памет! Екипът на списание Агрозона поднася своите съболезнования на близките на проф. Кръстева.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements