„Пристанищен комплекс – Русе“ с рекорден дневен товарооборот

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Дружеството отчете рекорден дневен товарооборот от 6 814 физ. тона, обработени на товарния терминал Русе-изток на 25-и март. За деня бяха обслужени 8 плавателни съда и над 70 транспортни средства. Тези операции обезпечиха обработката на широка гама от товари – тор, въглища, кокс, машини, метален скрап, също както трейлери и контейнери. Текущо, обема на съвкупния товарооборот за март 2015 г. надхвърля 62 хил. физ. тона товари. Така се отчита изразително превишение спрямо обработката за март 2014 г. в размер на 12 хил. тона. Заложените в Бизнес плана на дружеството месечни цели са надхвърлени със 17 хил. тона.

 От началото на текущата година дружеството е обработило над 185 хил. физ. тона товари. В сравнение с предходната 2014 г. се забелязва ръст на генералните товари – за периода януари-март 2015 г. те заемат 15 %-тен дял в обема на общия товарооборот, докато за същия период на предходната година са формирали едва 9 % от всички обработени товари. В абсолютна стойност увеличението е в размер на 11 хил. тона. Същевременно дружеството запазва високите темпове на обработка на насипни товари, чиито обем е на практика аналогичен с количествата от периода януари-март на предходната година.

В унисон с изпълнението на основния приоритет пред дружеството за 2015 г. – диверсификация на товарите, в пристанищен терминал Русе-изток с регулярни темпове тече обработката на контейнери и трейлери. От началото на годината, за тези видове товари комплекса е отчел обработката на 1 080 TEU – един изключителен успех забългарско речно пристанище.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА