Предстоят изложения и конференци за превръщането на биологични отпадъци в енергия

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Биоенергията и оползотворяването на органичните отпадъци ще бъдат акцент в изложения и конференции за eнергийна ефективност и възобновяема енергия и Save the Planet – управление на отпадъци и рециклиране. Събитията ще се проведат от 5 до 7 април в София.

България има добре развито горско и селско стопанство, наличие на голямо количество биоразградими отпадъци. Тези сфери привличат чуждестранни фирми, които имат инвеститорски интерес и  предлагат технологии и опит. Производството на биогорива, пелети и замяната на морално остарели системи за отопление с по-екологични алтернативи са възможности за постигане на ангажиментите на страната ни в областта на отпадъците и устойчивата енергия.

Изложенията

▪ До момента участие са заявили компании от 12 държави: Австрия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Швейцария, Холандия и Чешка Република. Сред продуктовите експонати ще бъдат: инсталации за производство на биогаз от селскостопански отпадъци вкл. растителни и животински, компостери за оползотворяване на биоотпадъците; технологии за преработване на дървени отпадъци; машини и съоръжения за производство на биогорива (пелети) от растителна биомаса; енергийноефективно осветление и иновативни изолации; когенерационни системи и др.

▪ Профил на посетителите: инвеститори, мениджъри, представители на общини и държавната администрация.

Конференциите

▪  Сесия посветена на биоенергията: Как да превърнем отпадъците в ресурс в секторите храни и напитки, селско стопанство и дървообработване

▪ Производството на биогаз – част от устойчивото фермерство и растениевъдство

▪ Другите акценти в програмата на конференциите ще бъдат централизираното отопление и охлаждане, ролята на пластмасовите и биоотпадъци в изграждането на ресурсно ефективно общество, оползотворяване на геотермалната енергия; модернизиране на сгради с цел намаляване на тяхната консумация на енергия и др.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА