Пожарите в Амазония се превърнаха в глобален проблем (видео)

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Пожарите в Амазония вече не са само проблем на Бразилия. Джунглите в сърцето на Латинска Америка са белите дробове на планетата. Горите поемат въглеродния диоксид и парниковите газове. Ето защо опазването на това природно богатство или загубата му ще бъде повратна точка в борбата срещу климатичните промени в целия свят, коментира изданието qz.com.

Този кът от планетата е Раят на Земята за биологичното разнообразие, но и той не е защитен от огнената стихия. Горите в Бразилия също са дом на стотици хиляди индианци, а тези хора разчитат на джунглите за своето съществувание.

Изданието също посочи, че основната причина за катастрофалните пожари са били хората. “Стотици дървосекачи, земеделци и животновъди изсичат и палят дървета, за да освободят площи и да имат препитание”, написа още медията от САЩ.

Както вече писахме, в защита на белите дробове на Земята са се изказали френският президент Еманюел Макрон, актьорът Леонардо ди Каприо и кралицата на попмузиката Мадона.

https://www.youtube.com/watch?v=xfceQOt4tPw

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements