В Румъния се подновява производството на сирене в естествена пещера от Средновековието, съобщава romania-insider.com. Пещерата позволява на производителите да правят няколко вида сирене в уникални за света микробиологични условия. Скалата на пещерата, бактерията Brevibacterium linens и постоянните температура и влажност влияят по специфичен начин върху продуктите. Производственият капацитет на предприятието е малък – то може да преработва около 3000 литра на ден. С подновяване на дейността, фабриката, която не работи от миналия юни, сменя управляващата я компания, но запазва собствеността си. Тя принадлежи на FrieslandCampina, която е една от най-големите компании, които произвеждат млечни продукти в Румъния. През миналата година продажбите й са достигнали 80,6 млн. евро, а служителите, които работят са нея, са били 522-ма.
Подновяват производството на сирене в пещера в Румъния

Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.