Плащанията по морската програма надхвърлиха 100% за 2022 г.

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

По този начин и тази година няма да има загуба на средства

Извършените плащанията по Програмата за морско дело и рибарство през 2022 г. достигат 104% от заложените по план, информират от Министерство на земеделието. Разплатената безвъзмездна финансова помощ през тази година по проектите е 25,82 млн. лева. По този начин и тази година няма да има загуба на средства.

За четвърта поредна година, в резултат на съвместните усилия на екипите на Управляващия орган на ПМДР 2014-2020 г. и Междинното звено на програмата – Държавен фонд „Земеделие“ са постигнати финансовите цели и показатели по програмата, за да няма автоматично отчисление на средства в края на годината, коментират от ведомството.

Преизпълнението на целите се реализира въпреки настъпили сериозни трудности и забавяния при изпълнение на проектите в резултат от войната на Русия срещу Украйна и последвалите високи нива на инфлация на суровини, материали и услуги.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА