Пещерата Леденика е затворена заради пропуквания

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Пещерата Леденика е затворена за посетители днес от 10 часа заради пропукване в скалния масив на входа на природната забележителност. Това съобщи кметът на община Враца Николай Иванов.

Появилата се пукнатина е установена от служители на общината, обслужващи пещерата, а затварянето на пещерата е заради безопасността на посетителите, информира БТА. Екип от експерти от Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия са проучили мястото в края на миналата седмица и тяхното становище е, че за бъдещи укрепителни дейности трябва да се произнесат геолози, уточни кметът.

От днес в пещерата работа започват група експерти от Звеното за научни изследвания и минни дейности към Минно-геоложкия университет в София, посочи Николай Иванов. До 30 дни те трябва да дадат становище за причините за пропукването и да препоръчат необходимите укрепителни дейности, допълни той.

Пещерата Леденика е най-популярният туристически обект край Враца. В момента в района около нея завършват строителните дейности по проекта “Леденика – туризъм без сезони”, който се изпълнява с европейски средства в размер на 5 милиона лева.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА