Топ 4 на най-добрите екоинициативи през 2019 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

2019 е почти към своя край. Често поглеждаме назад и виждаме лошите неща, които са ни се случили. В тази статия може да прочетете за някои от положителните неща, които са се случили през годината и постиженията на хора, чиито имена остават скрити, но важността на техните действие е неоспорима. Положителният пример може да бъде най-добрата мотивация за прехода към нещо по-добро.

 

Земеделците, отглеждащи ориз, започнаха да използват патици в борбата с насекомите

Така те напълно премахват употребата на вредни пестициди. Специално отглежданите японски патици се пускат в оризовите полета. Те изяждат всички насекоми и плевели, които вредят. Животинките включително похапват и семената на плевелите, което автоматично намалява броя им за следващата година.

 

Мъж от Индия засаждал по едно дърво всеки ден в продължение на 35 години и днес гората е по-голяма от Сентръл парк в Ню Йорк
Една птичка пролет не прави, поговорка, която често сме чували през живота си. Е, оказва се, че индиецът, посадил гора по-голяма от тази в Сентръл парк, не е на същото мнение. Той успява да покаже важността на индивидуалната човешка роля, в моменти на дисбаланс в природата и климатични промени.

залесяване, София, Agrozona.bg

Село в Индия празнува раждането на момичета като засажда по 111 дървета за всяко от тях

Засега са засадили над 350 000 дръвчета. Какво по-хубаво от една такава традиция, с която да се увековечи появата на човешки живот и същевременно да се осигури по-доброто съществуване на стотици хора.

 

В Тайланд спряха употребата на пластмаса в опаковането и започнаха да използват бананови листа
Тайланд е първата страна, спряла употребата на пластмаса. Намерили алтернативен вариант, те не само избягат вредната, разграждаща се стотици години пластмаса, но използвайки местни продукти, те съумели да не лишат тайландците от нищо, което би могло да им бъде необходимо.

 

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама