Отпускат почти 1 млн. лв. за ремонт на Зографския манастир

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Правителството отпуска 940 000 лева за ремонтни дейности в Зографския манастир. Средствата ще бъдат използвани за цялостен ремонт на южното крило на манастира. Първоначално исканата от игумена архимандрит Амвросий сума от 230 хиляди лева трябваше да покрие разходите за частичен ремонт. В знак на благодарност архимандрит Амвросий подари на премиера копие на чудотворната икона на свети Георги, предава Дарик.

“Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва”, обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий. Премиерът Борисов благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане “максимално хубава и добра”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА