Отпада забраната за изкупуване на овче и козе мляко в три общини

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Отпада забраната за изкупуване на овче и козе мляко в три от петте общини в Ямболска област, наложена заради огнище на чума в боляровското село Воден, съобщи на среща със земеделски производители съветникът на земеделския министър Бойко Синапов. В селото бяха открити три огнища на болестта и бяха умъртвени 1400 овце и кози на 20 собственици.

Забраната отпада за общините Ямбол, Тунджа и Стралджа, но остава за граничните общини Болярово и Елхово, където ще продължат клиничните изследвания и кръвни проби през 21 дни.
На земеделските стопани беше разяснено, че ще бъдат обезщетени по пазарни цени за всички ефтаназирани животни. Те заплашиха, че ако обещанията на министерството не бъдат изпълнени, ще предприемат протестни действия, предава БТА.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements