Остатъка от порцията за вкъщи и 42% по-малко хранителни отпадъци

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

16 ресторанта, участващи в кампания за намаляване на хранителните отпадъци в Швейцария чрез схема за прибиране на останалата храна за вкъщи, отбелязват 42% намаляване на храната, която изхвърлят. 92% от запитаните клиенти, взели остатъка от порцията си, са си я дояли у дома, сочат данните. Много хора обаче се срамуват да поискат недоядената храна да им бъде пакетирана за вкъщи, става ясно от публикация на theguardian.com.

Ако произведена храна е негодна за консумация от хора, тя може да бъде продавана за храна за прасета, сочи друго предложение за намаляване на хранителните отпадъци. Практиката не е разрешена от ЕС. Ако това бъде позволено, би спестило от количествата фураж, нужни за животновъдството.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА